תלונה במשטרה


הרשות החוקרת יכולה לנקוט באמצעים שונים בטרם שיזמנו אותך לחקירה, למשל, האזנות – סתר, מעקבים, איסוף מסמכים מצדדים שלישיים, תשאול עדים ועוד.

הגשת תלונה במשטרה או ברשות חקירה אחרת כגון הרשות לניירות-ערך, מס-הכנסה, מע"מ ועוד, מזמינה את הרשות הרלוונטית לחדור לפרטיותך.

לרשות החוקרת יש כוח רב עוצמה ומשאבים רבים.

המלצתי האישית הינה לא לזלזל בכוחה של הרשות החוקרת ולא להירדם בשמירה.

לרוב, גם לא תוכל לדעת כי הוגשה כנגדך תלונה במשטרה ולעיתים יחלוף זמן רב בין מועד הגשת התלונה לבין מועד זימונך לחקירה, בפרק זמן זה הרשות החוקרת תמשיך לאסוף נגדך ראיות.

בנוסף, לפעמים העניינים "מתגלגלים" מהר ולא חולף זמן רב בין מועד הגשת התלונה למועד הזימון לחקירה ו/או העיכוב.

לנוכח האמור, הכלל הבסיסי והחשוב ביותר הינו שיש ספק אין ספק, ברגע שיש חשד קל כי קיימת אפשרות שהעניין יגיע לחקירה, נחוץ ייעוץ מיידי עם עו"ד פלילי וצווארון לבן מנוסה.

מניסיון של 20 שנה בתחום הפלילי והצווארון הלבן אני יודע לומר בוודאות כי ייעוץ והכנה לחקירה עושים את ההבדל בין הצלחה וכישלון.

תחומי התמחות


השאר פרטים ונחזור באופן מיידי


    הוגש כנגדך כתב-אישום האם יש לך סיכוי?


    קודם כל התשובה היא כן, בהחלט!!!
    בישראל, נכון ל-2018, משטרת ישראל הגישה 46,704 כתבי-אישום, ולא כולם הסתיימו בהרשעה.
    להלן כלים מעשיים לצורך קבלת ההחלטות הנכונות.

    1. קח נשימה ותבין שאתה לא צריך לקבל החלטות מהירות ומתוך לחץ. אמת, המצב לא נעים, אי-וודאות מטורפת, חששות, לאן הולכים, איך העניין יסתיים? האם אשב בכלא? מה יגידו הסובבים אותי? להסתיר? לשתף?
    2. כן, שתף אדם קרוב שאתה מעריך וסומך על שיקול-דעתו, במצבים מלחיצים ולחוצים חשוב שיהיה לידך אדם נוסף. כך, לרוב, תוכל להימנע מטעויות.
    3. כתב-האישום הוא רק “צד אחד למטבע”. האמת שלך היא הצד השני ושום דבר לא סגור, לרוב בשלב ההחלטה להגיש את כתב-האישום למדינה אין את כל המידע שיש לך. החיסרון של המדינה הוא היתרון שלך וצריך לדעת היטב איך לנצל אותו.
    4. גם בשלב זה אפשר “לדבר” עם המדינה ולשכנע אותה שהיא טועה. הגשת כתב-האישום היא לא סוף הדרך אלא רק ההתחלה והמדינה יודעת זאת היטב. גם המדינה יודעת שלא יהיה לה קל להוכיח את המתואר בכתב-האישום (העדים עדיין לא נחקרו על דוכן העדים, היא לא יודעת את כל מה שהנאשם יודע ויש לו להציג ועוד) ולכן שווה לה להקשיב לך.
    5. המדינה לא מחזיקה בכל המידע שאתה יודע. חשוב להיות יצירתיים ולנסות למצוא כל פרט שיכול להוכיח את האמת שלך. בכדי לפוצץ בלון מספיקה סיכה קטנה.
    6. אל תבזבז זמן יקר ואל תחכה לרגע האחרון. המועד שנקבע לך לדיון נראה רחוק אבל בכדי להכין את הצד שלך הכי טוב רצוי להתחיל לעבוד בלי לחץ. לעיתים ההגעה לחומרים חשובים שיכולים לעזור לך לוקחת זמן.
    7. אל תקשיב לסיפורים של אחרים. לכל מקרה יש את הייחוד שלו ואין מקרה אחד דומה לאחר. העובדה ששמעת או קראת כי “במקרה שלך” העונש הוא כזה לא אומרת שזה באמת נכון.
    8. לימוד חומר-החקירה המצוי בידי התביעה הוא שלב קריטי להצלחה. עם הגשת כתב-האישום יש לך זכות לקבל את חומר החקירה שנערכה בעניינך. לימוד והבנת החומר באופן יסודי ולפרטי פרטים יכול להוות את ההבדל.
    9. האמן בעצמך ובחפותך ולך “עד הסוף” עם האמת שלך. ועדיין, תמיד תסתכל ותקשיב, אולי המדינה נותנת לך הטבה שכדאי לשקול אותה. לא תמיד האמת העובדתית חופפת את האמת המשפטית, כך שלא תמיד אפשר להוכיח את השקר.
    10. והכי חשוב, מצא עורך-דין פלילי וצווארון לבן טוב שאתה יכול להאמין ולסמוך עליו. הליך קבלת ההחלטות בכל רגע נתון חייב לשקלל את כל הנתונים באופן מקצועני ואין כאן מקום לטעויות.

    אני כאן עבורך בכל שאלה. 054-7724545

    השאר פרטים ונחזור באופן מיידי


    לא מתחילים הליך משפטי מבלי שבדקת את סיכוייך, הבנת מה עומד להתרחש וקיבלת תוכנית עבודה מוצלחת בהתייחס למצבך המשפטי.

      × התקשרות מיידית
      דילוג לתוכן